OΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ Vlogging

OΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ Vlogging

 

Η επιλογή της σωστής κάμερας για vlogging είναι μια σημαντική απόφαση, καθώς μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα των βίντεό σας. Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή μιας κάμερας για vlogging:

Ποιότητα εικόνας:

Αναζητήστε μια κάμερα που μπορεί να τραβήξει σε ανάλυση τουλάχιστον 1080p, αν και η ανάλυση 4K γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη και ίσως αξίζει να το σκεφτείτε αν θέλετε να διασφαλίσετε το περιεχόμενό σας για το μέλλον. Επίσης, εξετάστε το μέγεθος του αισθητήρα και την απόδοση της κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη συνολική ποιότητα της εικόνας.

Φορητότητα:

Δεδομένου ότι το vlogging περιλαμβάνει τη μεταφορά της κάμερας μαζί σας και τη βιντεοσκόπηση εν κινήσει, αναζητήστε μια κάμερα που είναι μικρή, ελαφριά και εύκολη στη μεταφορά. Μια συμπαγής φωτογραφική μηχανή point-and-shoot ή mirrorless μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

Ποιότητα ήχου:

Ο καλός ήχος είναι εξίσου σημαντικός με την καλή ποιότητα βίντεο όταν πρόκειται για vlogging. Αναζητήστε μια φωτογραφική μηχανή που διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο, κατά προτίμηση με φίλτρο ανέμου, ή είσοδο εξωτερικού μικροφώνου ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο για καλύτερη ποιότητα ήχου.

Σταθεροποίηση εικόνας:

Για να αποφύγετε τα κουνημένα πλάνα, αναζητήστε μια φωτογραφική μηχανή με σταθεροποίηση εικόνας εντός του σώματος ή του φακού. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξομαλύνετε τυχόν κινήσεις με το χέρι και να κάνετε τα βίντεό σας να φαίνονται πιο επαγγελματικά.

Αναδιπλούμενη οθόνη:

Η οθόνη αναδίπλωσης είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για το vlogging, καθώς σας επιτρέπει να βλέπετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης. Αυτό διευκολύνει το καδράρισμα των λήψεών σας και διασφαλίζει ότι είστε σε εστίαση.

Συνδεσιμότητα:

Αναζητήστε μια κάμερα που διαθέτει ενσωματωμένο WiFi ή Bluetooth, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε τα πλάνα σας στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας για επεξεργασία και κοινή χρήση.

Τιμή:

Οι κάμερες Vlogging μπορεί να κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες δολάρια, οπότε είναι σημαντικό να καθορίσετε τον προϋπολογισμό σας πριν κάνετε μια αγορά. Σκεφτείτε ποια χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικά για εσάς και βρείτε μια κάμερα που να ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Συνολικά, όταν επιλέγετε μια κάμερα για vlogging, είναι σημαντικό να εξετάσετε τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις σας.

Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε και να συγκρίνετε διάφορα μοντέλα για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

1. Sony Vlog camera ZV-1

 

Φτιαγμένη για Vlog (πολλαπλών γωνιών LCD οθόνη, λυχνία εγγραφής, Grip)

 

Η Sony Vlog Camera ZV-1 έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει την απλότητα με την ισχύ, προσφέροντάς σας ευκαιρίες για δημιουργικές στιγμές, με μόνο όριο τη φαντασία σας. Δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλη εμπειρία για να τραβήξετε εκπληκτικά βίντεο. Έχει σχεδιαστεί να τραβάει εντυπωσιακά βίντεο, χωρίς δύσκολες ρυθμίσεις! Κάνει όλα τα χρώματα δέρματος να φαίνονται ζωντανά, φυσικά και υγιή. Υπάρχει επίσης μια προαιρετική λειτουργία εφέ Soft Skin για πιο ομαλό αποτέλεσμα!

OΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ Vlogging
@OΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ Vlogging

 

  • Soft Skin Effect, φυσικοί τόνοι δέρματος και βελτιστοποιημένη φωτεινότητα προσώπου
  • Υψηλής ποιότητας ήχος- ένα κατευθυντικό μικρόφωνο με 3 κάψουλες και προστατευτικό ανέμου
  • Ρύθμιση προβολής προϊόντος (Product Showcase) και αποεστίαση φόντου Bokeh
  • Καινοτόμα τεχνολογία της Sony Real-time Eye AF

 

2.  Sony a6100 ILCE-6100LB Kit SEL-P16-50mm

 

Η γρηγορότερη AF στον κόσμο σε 0.02 δευτερόλεπτα με AF και παρακολούθηση αντικειμένου σε πραγματικό χρόνο

 

  • Ευρέα σημεία AF ανίχνευσης 425 φάσεων/425 αντιθέσεων σε ποσοστό 84% του αισθητήρα
  • Αισθητήρας Exmor APS-C 24 2MP με εμπρόσθιο LSI και ISO έως 51 200
  • Μέχρι 11fps συνεχής λήψη σε 24 2MP RAW με AF/AE tracking
  • Παρακολούθηση AF σε πραγματικό χρόνο AF ματιών σε πραγματικό χρόνο για ανθρώπους και ζώα
  • Εγγραφή ταινίας με μικρόφωνο και οθόνη αφής 3″ LCD με δυνατότητα κλίσης 180 μοιρών
  • Το Touch Tracking παρέχει ομαλή συνεχή παρακολούθηση της εστίασης στο θέμα σας που ενεργοποιείται με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης
  • Η Γρήγορη υβριδική AF προσφέρει υψηλή ταχύτητα, ακρίβεια και απόδοση παρακολούθησης για να ανταποκρίνεται στις αυστηρές απαιτήσεις αυτόματης εστίασης των ταινιών 4K. Η αποτελεσματικότερη χρήση του συστήματος ανίχνευσης φάσης στο εστιακό επίπεδο επιτρέπει πιο σταθερή AF, ενώ το σύστημα AF με ανίχνευση αντίθεσης συμβάλλει στη συνολική απόδοση.

Η τεχνολογία Real-Time Tracking της Sony πάει την Αυτόματη Εστίαση σε νέο επίπεδο. Μόλις ο φωτογράφος υποδείξει το θέμα του, με μισή πίεση στο κλείστρο, το σύστημα το παρακολουθεί ανεξάρτητα από το πού κινείται μέσα στο κάδρο, έχοντας ως αποτέλεσμα την εξαιρετική αυτόματη εστίαση του θέματος. Η α6100 διαθέτει υποδοχή εξωτερικού μικροφώνου, για περισσότερες επιλογές ήχου, όπως απαιτητικά γυρίσματα ταινιών και λήψεις vlog υψηλής ποιότητας.

Sony a6100
@Sony a6100

 

 

3. DJI OSMO POCKET 2

 

 

OΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ Vlogging
@DJI OSMO POCKET

Με  αισθητήρα 64MP  ο οποίος πραγματοποιει λήψεις φωτογραφιών και στα 16MP , με  φακό με οπτικό πεδίο 93° και διάφραγμα F1.8, δυνατότητα λήψης βίντεο με αναλυση 4K60 HDR (100Mbps), τεχνολογίες Hybrid Autofocus 2.0 και ActiveTrack 3.0 για μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια, δυνατότητα zoom έως και 8x . Παράλληλα, το νέο σύστημα DJI Matrix Stereo και τα τέσσερα στρατηγικά τοποθετημένα μικρόφωνα προσφέρουν απίστευτα βελτιωμένο ήχο.

 

Ζουμ 8x

Ψάχνετε για τρελές λεπτομέρειες; Κατά τη λήψη φωτογραφιών 64MP, η σταθεροποιημένη κάμερα τραβάει ευκρινείς λήψεις με ζουμ 8x.

Στερεοφωνική εγγραφή

Τέσσερα μικρόφωνα στη λαβή παρέχουν ήχο surround, επιτρέποντάς σας να ξαναζήσετε τη μαγεία – προσαρμόζει την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ήχου όπου και αν είναι στραμμένη η κάμερα, ώστε να ακούγεται καθαρά το θέμα σας.

Ζουμ ήχου

Καθώς το βίντεο μεγεθύνεται, μεγεθύνεται και ο ήχος, δημιουργώντας ένα πιο δυναμικό soundtrack.

Μείωση θορύβου ανέμου

Περιορίζει το θόρυβο του ανέμου χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα μικρόφωνα.

Κατευθυντικός ήχος

Το Pocket 2 σάς επιτρέπει να καταγράφετε ήχο σε τρία διαφορετικά μοτίβα ήχου – μπροστά, πίσω και μπροστά και πίσω – ανάλογα με τη σκηνή.

Τι είδους κάμερα πρέπει να χρησιμοποιήσω για vlogging;

Εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας, το στυλ του vlogging και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ορισμένες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν συμπαγείς φωτογραφικές μηχανές point-and-shoot, φωτογραφικές μηχανές χωρίς καθρέφτη και DSLR.

Είναι απαραίτητο να έχω μια φωτογραφική μηχανή με αναδιπλούμενη οθόνη;

Όχι απαραίτητα, αλλά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την παρακολούθηση του καρέ σας κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης. Ορισμένοι vloggers προτιμούν να χρησιμοποιούν αντ’ αυτού μια εξωτερική οθόνη.

Τι είδους φακούς πρέπει να χρησιμοποιώ για vlogging;

Για vlogging, γενικά θέλετε έναν ευρυγώνιο φακό για να αποτυπώνετε περισσότερο το περιβάλλον και τον εαυτό σας στο κάδρο. Μια εστιακή απόσταση γύρω στα 16-35mm είναι ένα καλό εύρος που πρέπει να αναζητήσετε.

Χρειάζομαι ανάλυση 4K για τα vlogs μου;

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε το μέλλον του περιεχομένου σας και να παρέχετε υλικό υψηλότερης ποιότητας. Ωστόσο, να έχετε υπόψη σας ότι το υλικό 4K καταλαμβάνει περισσότερο χώρο αποθήκευσης και απαιτεί έναν πιο ισχυρό υπολογιστή για την επεξεργασία.

Πρέπει να δώσω προτεραιότητα στη σταθεροποίηση της κάμεράς μου για vlogging;

Ναι, η ύπαρξη καλής σταθεροποίησης είναι πολύ σημαντική για ομαλό και επαγγελματικής εμφάνισης υλικό. Αναζητήστε κάμερες με ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας ή εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα gimbal ή μια εξέδρα σταθεροποίησης.

Ποια άλλα χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητήσω σε μια κάμερα για vlogging;

Ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να εξετάσετε περιλαμβάνουν καλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γρήγορη αυτόματη εστίαση, είσοδο εξωτερικού μικροφώνου και καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το smartphone μου για vlogging αντί για ειδική κάμερα;

Ναι, πολλοί vloggers χρησιμοποιούν τα smartphones τους για vlogging, καθώς προσφέρουν κάμερες υψηλής ποιότητας και είναι πιο φορητές. Απλώς φροντίστε να χρησιμοποιείτε τρίποδο ή σταθεροποιητή για πιο ομαλή λήψη και εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης εξωτερικού μικροφώνου για καλύτερη ποιότητα ήχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ …

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!